Sari la conținut

Dacia Logan Prestige 2006

În anul 2006, după doi ani de producție pentru celebrul Logan, Dacia lansează o versiune superioară variantei de echipare de top de până atunci. Cel mai scump Logan ce putea fi cumpărat până în 2006 beneficia de un motor 1.6mpi cu 87 de cai putere, iar principalele dotări erau jantele de aliaj, aerul condiționat, casetofonul, geamurile electrice atât pe față cât și pe spate.

Versiunea lansată ulterior, Prestige, se deosebea prin barele și grila vopsite complet, ornamente interioare diferite, tapițerie cu un model special, alte ceasuri de bord și, cel mai important, un motor mai puternic, tot de 1.6 litri, dar cu 16v in loc de 8, ce dezvolta 105 cai putere. Dacia a făcut acest spot publicitar pentru a demonstra trecerea la noul model:

sursa video: Dan Mihalascu – YouTube

Motorul, de origine Renault, a făcut Loganul să dea dovadă de performanțe destul de bune, fiind destul de rapid față de versiunile precedente. Singurul minus s-a dovedit a fi consumul de combustibil, considerabil mai mare decât la motoarele de 1.6 sau 1.4.

Exemplarul prezentat are un rulaj destul de mic, doar 105.000 de kilometri și este in stare complet originală, fără nicio modificare. Funcționează impecabil și se prezintă asemenea unei mașini noi.