Sari la conținut

Dacia Lăstun

Drumul nostru ne aduce în localitatea Brad, județul Hunedoara, în căutarea unei Dacii Lastun găsită cu câteva zile în urma pe un grup de Facebook. Cunoșteam raritatea modelului și am decis că modelul 500 este de nelipsit de lângă celelalte dacii, așa că, cu după mai bine de 500 de kilometri am ajuns și am descoperit fix ce căutam: o mașină originală, fără modificări, fără prea multe piese lipsă.

Dar bineînțeles că, asemenea altor Lăstunuri, rugina era și ea la ea acasă…Așadar, pe lângă faptul că era în spatele unei curți, blocată de alte 4 mașini mai mult sau mai puțin funcționale, gradul avansat de rugină pe elementele de structură a făcut misiunea de a scoate o mașină nemișcată de mai bine de 20 de ani din pământ una extrem de dificilă.

Vegetația nu a fost nici ea de partea noastră, pomul ce crescuse între timp la cam jumătate de metru de mașină obligându-ne să o deplasăm întâi pe lateral.

După câteva ore bune de săpat și mutat diferite lucruri, cu puțin ajutor de la vecini ori unii trecători, mașina a ajuns pe platforma, iar dupa ce a fost bine securizată astfel încât să ne asigurăm că nu se va pierde nimic pe drum, am pornit înapoi spre București.

Interesante au fost de asemenea piesele primite odată cu mașina, anume manualul de utilizare original, sau scaunele spate nefolosite și neatinse.

Am pornit apoi spre București, cu toate accesoriile în portbagaj și cu nerăbdare să vedem această raritate la garajul Dacia Roșie.

Peste tot pe unde ne-am oprit mașina a atras atenția, fiind evident faptul că nu vezi așa ceva prea des 🙂

Odată ce am ajuns la București, gândindu-ne la imposibilitatea de a mișca mașina pe viitor, am decis să îi construim propriul său palet, exact după dimensiunile sale, așa încât acum poate fi ușor deplasată cu ajutorul unui transpalet ori unui stivuitor, fără a pune în pericol structura de rezistență a mașinii sau a o afecta în vreun mod.

Mai jos am adăugat detaliile mașinii și pozele clare, după ce a ajuns acasă.

Mai multe detalii despre modelul Lăstun pot fi citite de către cei interesați aici.

Un comentariu la „Dacia Lăstun”

  1. Mult succes in reconditionarea sa, un model foarte interesant, prima data am vazut doua Lastunuri in Bucuresti, intr-o parcare prin zona Lizeanu, vis-a-vis de o straduta ce duce in Parcul Circului pe la finele anilor ’90, mi s-au parut wow, adolescent fiind! ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *