Sari la conținut

Dacia 1309 – Break-ul “papuc”

Dacia 1309 este un model ce a apărut în anul 1992 cu scopul de a fi vândut către export în țări precum China sau Siria.

Mașina este bazată pe o simplă Dacia 1310 Break, fără geamurile din spate, rămânând o structură deschisă pentru transport. Fiind bazat pe Dacia Break, de la care preia toată mecanica și aproape în totalitate elementele de caroserie, Dacia 1309 nu a fost disponibilă decât cu tracțiune față.

Au existat două modele de 1309, unul fiind cu bena închisă și lunetă de berlină (poza de mai jos) și celălalt, bazat aproape în totalitate pe break (modelul prezentat).

Dacia 1309 cu lunetă de berlină – sursa : volganeagra.blogspot.com

Exemplarul care a ajuns astăzi în colecție a venit de departe…. mai exact de unde se agață harta-n cui: Maramureș.

Fiind fosta mașină a firmei Sorocam, ce produce şi comercializează materialele necesare şantierelor de constructii, aceasta a călătorit apoi până în celălalt capăt al țării, iar acum s-a reîntors în București.

Este fabricată în anul 1995, are clasicul motor de 1,4 litri și cutie de viteze în cinci trepte.

Se prezintă într-o stare destul de bună, fără probleme majore cu rugina. A fost carosată în trecut și cu această ocazie a fost schimbată culoarea mașinii din verde metalizat în acest turcoaz care cu siguranță nu se afla în paletarul de culori Dacia.

La momentul actual, se cunosc destul de puține modele Dacia 1309 râmase în viață, așa că bucuria de a pune mâna pe așa ceva este inegalabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *