Sari la conținut

Dacia 1304 – Mașina ce a construit o casă

Un anunț sec, cu titlul Vând Dacia Papuc pentru Programul Rabla ne aduce de această dată în fața unei mașini uimitoare. După ce în seara în care a fost postat anunțul am discutat cu proprietarul, a doua zi, la ora 7 dimineața, eram la poarta acestuia pentru a descoperi mai mult decât o mașină, anume o poveste.

Printre praf, cutii și pânze de păianjen, se ascundea o Dacia 1304 fabricată în 1984, care de 15 ani nu a mai fost scoasă la lumină.

Am scos cu greu mașina din garajul în care s-a odihnit atâția ani, dar, cu promisiunea unui trai mai bun, am urcat-o pe platformă, urmând ca mai apoi să îi aflăm povestea.

Mașina din imagini a fost folosită pentru diverse transporturi pentru o fabrică din București.

A fost cumpărată de către fostul proprietar la licitație, în stare incompletă, în 1994, de la o firmă de confecții textile și pielărie. Atunci a fost supusă primei recondiționări, anume a fost dotată cu piese noi și refăcută funcțională.

Ulterior a folosit-o pentru a transporta materiale de constructii și nu numai, atât în interes propriu, cât și pentru fabrica la care lucra (practic, mașina era a șoferului care o utiliza). Casa și garajul de unde am luat-o au fost construite integral cu ajutorul acestei mașini. Acesta este genul de mașină care chiar a fost un cal de povară al familiei, transportând de la piese auto, mobilier, până la nisip, pietriș..

Suprastructura este integrată în mașină, este din tablă și este sudată, iar pe exterior a avut o husă textilă pentru un design mai plăcut. Interiorul este căptușit cu mochetă și are două băncuțe stânga-dreapta.

În timpul liber, mașina era folosită și drept mașină pentru concedii, deoarece spatele acesteia era ideal pe post de rulotă, făcându-se pat între cele două băncuțe.

Mașina urmează să intre în recondiționare, deciziile complete cu privire la cum va arăta nu le-am luat încă (cea mai dificilă alegere fiind dacă să păstrăm suprastructura sau nu..).

Vor apărea mai multe poze după curățarea mașinii.

Un comentariu la „Dacia 1304 – Mașina ce a construit o casă”

  1. Salutare, dețin o Dacia 1300 din 86’, culoare verde, mașina pornește fără probleme, dar din lipsă de timp (deoarece sunt plecat) nu pot avea grijă de ea. Mașina stă de câțiva ani și o pornesc de maxim două ori pe an, necesită investiții deoarece a apărut foarte multă rugină. Aș dori să ajungă la un pasionat pentru un preț decent decât să ajungă la fier vechi!
    Dacă aveți interes, aștept mail-ul dumneavoastră !
    O zi bună !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *